Tuesday, January 22, 2013

LONDON: BRIXTON CORNERCOPIA

Do you have any plans for this weekend? Will the snow allow us to go out? What about some comfort food and some grocery shopping in a covered market? Head South London and visit Brixton Village Market with us.

¿Teneis planes para este fin de semana? ¿Nos dejará la nieve salir de casa? ¿Qué os parece una comida de cuchara y visitar un mercado cubierto? Poned rumbo al sur de Londres, nos vamos a Brixton Village Market.

Today´s restaurant is in the heart of a 30s reconverted market, nestled between Afro-Caribbean food stalls and recent opened trendy restaurants, it was difficult to choose one place to have lunch, but we found this little restaurant and couldn´t resist what we saw,and what we smelled!

El restaurante que os traemos hoy está en medio de un mercado reconvertido de los años treinta, situado entre puestos de comida Afro-Caribeña y restaurantes recién abiertos, era difícil elegir un sitio para comer, pero encontramos este pequeño restaurante y nos rendimos ante lo que vimos, ¡y lo que olimos!

 Brixton cornercopia has two different venues, a little restaurant and a cornershop deli, and the have several tables to dine "al fresco", below the glass ceiling. The Saturday we went there they had a little market with local goodies, such as homemade chutneys and marmalades, honey...

Brixton conercopia tiene dos locales, un pequeño restaurante y una tienda haciendo esquina con comida par llevar, y tienen varias mesas fuera, para comer "al fresco", bajo el techado de cristal. El sábado que nosotros fuimos también tenian un pequeño mercadillo con  mermeladas caseras, chutney, miel...


So we had a seat outside, the waitress was so cheerful and gave us a hand written menu, the chef want to keep the menu fresh and local, so they change it very often, they cook with products from the Brixton market  
and local farmers.
 As it was a chilly day we chose a Winter casserole, with beans and  sausages, rich and tasty, and homemade pumkin ravioli with stilton and sage, creamy and delicious.

Asi que nos sentamos en una mesa fuera, la camarera era bastante simpática, nos trajo en menú escrito a mano, el chef quire mantener el menú con productos de temporada y locales, así que cambian muy a menudo, cocinan con productos del propio mercado y de granjas cercanas.
Como era un día bastante frío elegimos un guiso de judías y chorizo, muy parecido a la fabada asturiana, contundente y sabroso, y unos ravioli caseros rellenos de calabaza, con stilton y salvia. cremosos y delicioso.
Casserole
Pumkin Ravioli with stilton and sage
For dessert, after a heartwarming main. we split a pistachio tart with clotted cream, it was fabulous.

Para el postre, después de un reconfortante plato principal, compartimos una tarta de pistacho con crema batida.
Pistachio Tart
 We sure will come back soon to taste more yummy dishes, and to have a walk around the quirky market. Tell us about it if you visit it!

Seguro que volvemos pronto para saborear nuevos platos y dar una vuelta por el peculiar mercado, contadnos que os parece si os pasais por allí.



65 Brixton Village Market, 
Coldharbour lane, London, SW9 8PS Brixtoncornercopia@googlemail.com 
For reservations text/call 07919542233

http://brixtoncornercopia.ning.com/

http://brixtonvillage.wordpress.com/


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